Instagram

Facebook

Volgende vrijdag, zaterdag en zondag, stellen we onze werken tentoon voor de winkel Cape Cod, Lombardsijdestraat 7J in Nieuwpoort Bad. Jullie zijn van harte welkom om even binnen te wippen in onze tent, tijdens de Sint-Bernardusfeesten! ...

View on Facebook

Een update met nieuwe werken van ons beiden. Tot binnenkort voor meer van dit, waar we nu volop aan het broden zijn!👨‍🎨✍️ ...

View on Facebook

1 years ago

Virtuele expo 'Les Copains'

Een nieuwe selectie beelden en schilderijen staan voor jullie klaar! Geniet van de virtuele tour en indien jullie interesse hebben in een werk, neem gerust contact met ons op. ...

View on Facebook

1 years ago

Virtuele expo 'Les Copains'

Een vriendschap van 35 jaar. Lieven Claerbout (55) en Jan Van Kersschaever (54) zijn als vrienden verbonden voor het leven en die verbondenheid vinden ze ook terug in hun gedeelde passie. Kunst. Elk hebben ze een eigen verhaal waarom kunst voor hen belangrijk is en waarom het centraal staat in hun leven.

Ze zouden hun allereerste expo samen geven maar het coronabeestje besliste daar anders over. Fysiek zal u niet aanwezig zij geweest maar door deze virtuele tentoonstelling, proberen zij hun werken dichter tot bij u te brengen. Op hoop van zegen verlaat corona ons land en ondernemen wij een nieuwe poging in oktober 2020 in de stadshallen van Nieuwpoort-Stad.

Lieven Claerbout vond veel inspiratie voor zijn laatste reeks werken in het boek ‘De Stijl – 100 jaar, de inspiratie’. Het boek toont de evolutie van de Nederlandse schilder Piet Mondriaan. Van zijn landschapschilderijen tot zijn gekende modernistische kunstwerken. Lieven was gebeten door de microbe. Daarnaast heeft hij een grote fascinatie voor Bauhaus, een opleiding voor beeldende artiesten zo’n 100 jaar geleden, opgericht net na de Grote Oorlog. “Ik vind het ongelooflijk dat men in die tijd al zo’n vooruitstrevende gebouwen, objecten en kunst kon en durfde maken”, vertelt Lieven.
“Kleur staat bij mij centraal in het verhaal die ik wil vertellen. Daarom werk ik veel met abstracte kleurvlakken die ik mooi en puur wil maken maar toch met het oog op diepgang en mysterie.” De speling met kleuren doet hem vaak teruggrijpen naar Serge Poliakoff die voor Lieven een groot voorbeeld is.
Lekker strak en niet al te veel details, zo maakt hij zijn kunstwerken het liefst. “Mijn focus ligt op de essentie van het schilderij, zonder balast, pure lijnen, sobere structuren.” Less is more!

Jan Van Kersschaever bewandelde dan weer een andere pad maar wel met dezelfde passie. “Een 40-tal jaar geleden raakte ik gepassioneerd voor kunst door Frank Dreypondt, een goede oud-collega van mij. Hij leerde mij schilders zoals Matisse, Cézanne, Rothko, Malevich en mijn idool Jackson Pollock kennen.”
Jan maakte enkele schilderijen in zijn jonge jaren maar zo’n vijf jaar geleden leerde hij Katrien Maes kennen, een Brugse keramiste die ook lessen geeft in hartje Brugge. “Ik heb me volledig laten onderdompelen in de wereld van de keramiek. Tijdens mijn eerste paar lessen leerde ik een mooie bol maken van klei die dan later een ezel is geworden. Ik was zo geboeid door de textuur van klei en wat je er allemaal kan mee doen. Enkele jaren later heb ik er al enkele gemaakt, de meeste gebaseerd op een beroemd schilderij.” Corona zorgde bij Jan er ook voor dat hij tijd had voor andere dingen. Zo startte hij met beeldhouwwerk, abstracte beelden maken met afvalhout. “Die passie voor kunst is iets eigenaardig. Je kan het niet goed omschrijven maar het neemt me soms weg van de dagelijkse sleur en realiteit.”

Meer werken volgen snel!
...

View on Facebook

Een nieuwe selectie kunstwerken van Jan en Lieven kunnen jullie nu vinden op onze pagina. Blijf ons volgen, want meer schilderijen en beeldhouwwerken volgen snel.

De prachtige foto's zijn het werk van Bert Van Kersschaever. Een natuurtalent!
...

View on Facebook

1 years ago

Virtuele expo 'Les Copains'

Twee vrienden, gepassioneerd door kunst. ...

View on Facebook

COMING SOON, de virtuele expo van Lieven en Jan. Hierbij al een voorsmaakje, meer kunstwerken volgen snel! ...

View on Facebook

1 years ago

Virtuele expo 'Les Copains'

Virtuele expo 'Les Copains''s cover photo ...

View on Facebook

1 years ago

Virtuele expo 'Les Copains'

Virtuele expo 'Les Copains' ...

View on Facebook